Profil

Charles Bublies

"Jag är webbutvecklare med fokus .NET och Umbraco. Jag känner verkligen att jag är en i gänget på Construct IT. Vi har en bra stämning och gillar att diskutera kod och teknik." 

Varför valde du Construct IT?

Under rekryteringsprocessen fick jag intrycket att alla verkar trivas bra och nu när jag varit här ett tag ser jag att det också stämmer.

Som utvecklare ges du en möjlighet att vara med och påverka teknikval men också projekt och uppdrag, vilket är mycket positivt. Företaget är i en bra storlek, man lär känna alla och blir en i gänget.

Vi har en mysig och trevlig stämning här.

Varför valde du att bli utvecklare?

Mitt intresse för IT och media startade lite klassiskt när jag fick min första dator. Jag gillade även att filma och klippa film. Efter att jag hade arbetat ett tag med TV produktion valde jag att gå vidare med en utbildning inom systemutveckling .NET. Mitt första jobb efter examen blev inom webb på byrå och på den vägen är det.

Spetskompetens .NET, JavaScript, Umbraco, Episerver/Optimizely

Du började på Construct IT under pandemin, hur tycker du det har fungerat?

Min onboarding var nästintill helt remote och fungerade väl. Alla är vana att arbeta digitalt och vi har bra processer med dagliga stand-ups.

Det har blivit över förväntan, fanns en risk att man skulle känna sig isolerad på hemmakontoret. Construct IT har varit innovativa i att hitta digitala sätt att umgås, exempelvis AW i VR samt ett virtuellt kontorsrum som blivit en riktig hit.

Construct IT har även tagit tillfälle i akt när restriktionerna tillåtit och styrt upp fysiska träffar för att stärka gemenskapen i teamet, vilket har varit väldigt roligt.

Nuvarande projekt

Jag sitter med flera parallella projekt för olika kunder. Det är givande att få möjlighet att vara med från uppstart i alla projekt. Jag får ge en insikt i hur man ska börja, har även testat på UX/UI i några projekt.

Det finns verkligen en lyhördhet och flexibilitet i arbetssätt och struktur i projekten. Jag ges möjlighet att flyta mellan olika ansvarsområden vilket är utvecklande och ger en bredare förståelse.

Hur ser utvecklings­möjligheterna ut hos Construct IT?

Jag känner att de är goda, det finns inga hinder om du vill utvecklas. Du har en frihet att avsätta tid, att gå en kurs eller utbildning.

Kollegorna är mycket intresserade av ny teknik, vi diskuterar och labbar gärna kring kod och bästa lösningar. Construct IT erbjuder en digital techlunch en gång per månad som är ett intressant och lärorikt koncept.

In the zone medSunsetz (Cigaretts after sex)

Hur tycker du balansen mellan arbets- och privatliv fungerar?

Det är en bra balans. Det finns också en genomgående förståelse och respekt för familjeliv på Construct IT. Jag trivs med vårt hybrida sätt att arbeta, det möjliggör mindre stress i småbarnslivet.

Vill du veta mer?