Lediga tjänsterUX Engineer

Vi söker nya engagerade kollegor som vill vara med på vår expansionsresa och forma Construct IT framåt, det gör vi tillsammans. Hos oss möts du av en familjär, öppen och personlig arbetsplats. 

Hur det är hos oss

Du blir del av ett kompetent team som skapar digitala lösningar på våra kunders utmaningar. Vi drivs av att leverera kvalité genom att skriva ren och hållbar kod.  

Konsultrollen formas efter ditt intresseområde och din expertis. Vi satsar på den senaste tekniken och lägger stort vikt vid kompetensutveckling samt intern kompetensöverföring. 

Gemenskap och tillhörighet är viktigt för oss. Vårt inhouseteam sitter centralt placerade och finns alltid tillhands att bolla med, på vårt kontor eller digitalt. Vi samlas också regelbundet på digital techlunch, en AW eller någon rolig aktivitet.  

 

Vem vi söker?

I rollen som UX Engineer kommer du spela en viktig roll i att översätta utmaningar i våra kunders verksamheter till systemtekniska införanden på strategisk och taktisk nivå inom alla branscher.

Vi ser gärna att du:

  • Har minst 6 års erfarenhet sedan examen. 
  • Har god förståelse för UX principer i skapandet av digitala produkter och kan applicera dessa principer i praktiken.
  • Förstår och arbetar med koncept som: användarcentrerad design, kunna identifiera s.k. pain points, kundresa, wireframes, mockups, prototyping, user flows, user research och användarinsikter.
  • Har ett sinne för design och designverktyg samt god förståelse för typografi, färg och form samt bildhantering.
  • Har god erfarenhet av HTML, CSS och JavaScript för att kunna programmera front-end delarna av applikationer.
  • Kan agera brygga mellan olika aktörer inom projektet; kund, designer, utvecklare, innehållsframtagare och testare.
  • Har erfarenhet och intresse för optimering, tillgänglighet, analys och mätbarhet.
  • Har goda förmågor inom kommunikation, presentation och samarbete.

Upplevelsen av god design som handlar lika mycket om estetik som om tillfredställande funktionalitet ger mig en riktig kick.

Giao McArthur

Ansök nu UX Engineer

Kontakt

Är du en talang utöver det vanliga? Som vill skapa framtidens digitala lösningar åt våra kunder? Eller är du företagsledare som vill transformera din verksamhet digitalt? Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar. Har du vägarna förbi på Sveavägen? Ring på – så bjuder vi på kaffe.