ProfilEmiliano Soto Sayan

“Jag har alltid haft ett stort digitalt intresse därför blev det ett naturligt steg för mig att gå linjen digitala medier på Stockholms Universitet med inriktning UX.”

Vad är det bästa med att jobba som konsult hos Construct IT?

Bäst är att jag aldrig är ensam, Jag har alltid mina kollegor på Construct IT bara ett telefonsamtal eller meddelande ifrån. Det är jätteskönt att ha den tryggheten och det gör jobbet lättare och roligare. Även om jag är ute hos kund så träffar jag mina inhouse kollegor och vi gör roliga saker ihop; vi lunchar, åker på konferens, har AW’s och träffas för att prata teknik och utveckling.

Idag har jag uppdrag hos en stor aktör inom myndighets­världen.

Emiliano Sota Sayan

Hur har rollen utvecklat dig som person och din kompetens?

Tekniskt har jag blivit bättre på frameworks; bl.a frontend Angular, men jag har jag också lärt mig ställa mer krav på vilka uppgifter jag får och hur de skall utföras. Jag har fått mer pondus och självständighet genom min roll som konsult. När jag började på mitt uppdrag har jag blivit tvungen att ta ett större ansvar redan från början och det har gjort att jag växt som person. Jag har blivit mer självgående och orädd.

Vad skulle du säga är den största utmaningen när det kommer till konsultrollen?

När man är ny på ett uppdrag är det alltid en utmaning att veta vart mina gruppkollegor ligger i kompetens. Det tar sin tid att stämma av varandra men man lär sig och man måste anpassa sig till nya människor och miljöer hela tiden. Det är lärorikt.

Vad motiveras du av på arbetet och när du sitter på uppdrag hos kund?

Det bästa med att komma ut på uppdrag är just möjligheten att träffa nya människor och att se många olika arbetsplatser och miljöer. Man hinner heller aldrig tröttna eftersom det hela tiden blir nya spännande projekt och utmaningar.

Konferens: Kotor, Montenegro

Hur ser utvecklings­möjligheterna ut på Construct IT? Känner du att du får bra gehör för dina önskemål?

Absolut! Jag har som sagt en tät dialog med min chef och mitt inhouse team och det finns bra möjligheter till vidare­utbildning inom olika tekniker och områden om man önskar.

Brinner just nu förFigma

In the zone medCumbia Sobre el Mar

Får man välja sina uppdrag som konsult hos Construct IT?

Ja det får man. När jag började hade jag ett möte med min närmsta chef om vilka uppdrag jag skulle önska, vilka tekniker som passar mig och vilka projekt jag skulle vilja jobba med. Därefter tar man action. Construct IT är noga med att matcha rätt konsult med rätt uppdrag och lägger mycket energi till att hitta bra synergier åt båda håll.

Känner du att du har en bra balans i arbets- och privatliv?

Jag tycker jag har en bra balans. Just nu har det blivit ganska mycket jobb, men det är självvalt, jag tycker att det projekt jag jobbar på nu är så otroligt roligt så jag har svårt att släppa det. Fördelen är att jag kan jobba remote samt träna och sköta privata ärenden när det passar mig.

Vad skulle du ge för råd till någon som också vill jobba som konsult?

Välj bolag med omsorg. Vill du vara med och påverka och synas så välj ett mindre bolag med en platt organisation. Där blir du sedd och hörd på ett helt annat sätt än i ett stort företag. Du har också större chans och möjlighet att vara med och påverka när det kommer till vilka uppdrag du skall ut på.